Китайско-виетнамската война от първите месеци на 1979 г.  днес е

...
Китайско-виетнамската война от първите месеци на 1979 г.  днес е
Коментари Харесай

Гарелов мрази Даниела Кънева, откраднала репортажите му за китайско-виетнамската война

Китайско-виетнамската война от първите месеци на 1979 година  днес е позната единствено на неколцина експерти по Далекоизточна история на 20-и век. Това обаче не й попречи 40 години по-късно да провокира противен скандал сред две от иконите на Българската национална телевизия – Иван Гарелов и Даниела Кънева, освен това точно на празненствата за юбилея на държавния кана л.

Мустакатият пазарджиклия най-сетне с половин уста показа за какво лицето и гласът му отсъстват от многочислените празнувания и ретро материали по случай 60-ата годишнина на публичната телевизия, с които ефирът е всекидневно залят в последните месеци. Оказа се, че Гарелов е афектиран на държавната медиа, тъй като неглижирали неговите заслуги към историята на малкия екран.

„ Отказах да вземам участие в „ 60 години Българска национална телевизия ”. Този свят не е моят и на моите сътрудници ”, омерзен призна Гарелов. – „ Какви са тия систематизирания, че в Българска национална телевизия се били справяли с цензурата, тъй като били доста хитри и можещи. Ако не беше Иван Славков, щяхме да ги забележим тогава ”, отдава респект на починалия си съименник Мистър „ Панорама ”.

Най-много обаче го засегнало отношението на паметната кореспондентка и експерт по далекоизточна политика Даниела Кънева. Според Гарелов тя напълно искрено и безочливо си е присвоила заслугите за отразяването на китайско-виетнамската война от 1979 година, до момента в който в действителност той е бил изложен на трясъка на бомбите и писъка на патроните:

„ 30-дневната война беше приключила и ние с оператора Младен Чакъров си тръгнахме за България със самолета, с който пристигна Даниела и още 2-3 закъснели публицисти. В родината бяхме посрещнати като герои. А Кънева твърди, че тя е отразявала войната с Младен . Май нещо се е объркала. Самият Емилиян Станев на смъртното си ложе ме поздрави за тези репортажи ”, пени се с право Гарелов.

В интерес на истината Кънева не е казвала, че е била „ на терен ” по време на бойните дейности. Нейните филми от Виетнам в действителност идват пост фактум. „ Бяхме с хора от интернационалния Червен кръст. Видях по какъв начин една жена погребваше шестте си деца. И аз може би се разплаках за първи път пред микрофона. А щом пленничките стигнеха виетнамска земя, почваха да вият. Никога не съм виждала толкоз осакатени човешки тела ”, спомня си Даниела Кънева дните след бойните дейности. Дали в действителност става въпрос за кражба, или за комплициране, което е обикновено след толкоз години, е мъчно да определим, само че е реалност, че е грозно две от иконите на Българска национална телевизия, освен това на напреднала възраст, да се държат като първолаци, обвиняващи се един различен в кражба на молив или гумичка. Все отново Гарелов демонстрира известно джентълменство към колежката си: „ Даниела има задоволително филми, с които да се гордее, с цел да си присвоява моите. Сигурно е станала неточност. Но можеше най-малко водещият в студиото да я поправи, това е историята на Българска национална телевизия, би трябвало да се знае ”, приключва мустакатият деец, написа Уикенд.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР